NBF Bibliotekforum

Du er her: Nyheter
Enda en bibliotekar til Malawi – Gi ei timelønn!
11.03.2010
NBFs Internasjonale utvalg og deres Solidaritetsfond har allerede bidratt til at 11 afrikanere gjennom ca. 20 år har fått bibliotekutdanning, og nå er de i gang med den 12. En av disse bibliotekarene kommer til Bibliotekmøtet på Hamar i neste uke, bl.a. for å holde ei innledning.
Tekst:
Anders Ericson

Publisert 11.03.2010

Internasjonalt utvalg
      NBFs internasjonale utvalg samla til møte i desember 2009. Fra venstre
      Kari Ravnås, Sissel Andresen, Liv Ellingsen, Anne Hustad og Kristine
      Mesgrahl. Disse var ikke tilstede: Beate Martnes, Helge Skurtveit, Nora
      Haneborg Finne, Tereza Barbosa da Silva og Cecilie B. Mariri.
      Foto: Anders Ericson.

Utvalget, som hadde telefonmøte i forrige uke, kan fortelle at ca. 105 000 kroner alt er samlet inn, men at det mangler 30 000 for å komme i mål med en ny student.

– Innspurten vil finne sted under konferansen på Hamar, og vi legger lista høyere enn før. Norske bibliotekansatte og bibliotekvenner bør kunne bidra med ei timelønn denne gangen. La oss tallfeste det til 200 kroner, sier NBF-leder og leder av utvalget, Anne Hustad. – Men det er lov å gi både høyere og lavere beløp. Vi vil ha bøsser og legge ut giroer i lokalene på konferansehotellet, og de som ikke skal dit kan når som helst sende sine bidrag til: 

Solidaritetsfondet, kontonr. 1602.58.19156. 


Den ene av de i alt 11 bibliotekarene som har fått støtte  fra fondet, Aubrey Chaputula, kommer til Hamar for å innlede på seminaret ”Internasjonale samarbeidsprosjekter”, fredag 19. mars kl 10.45. Det vil her bli flere innlegg av aktører fra fag- og forskningsbibliotek og folke- og fylkesbibliotek.  

Chaputula tok mastergrad i Library and Informations Studies ved University of Gaborone i Botswana i 2009, med stipend fra NBFs Solidaritetsfond. Han skal de påfølgende dagene besøke bibliotek i Østlandsområdet.    

Anne Hustad og NBFs generalsekretær Tore Kristian Andersen har i vinter besøkt Malawi og samarbeidspartnerne der, både studentene og et Mor og barn-prosjekt. I tillegg hadde de samtaler med nasjonale bibliotekmyndigheter, besøkte nasjonalbiblioteket m.m. Dette vil man kunne lese om i kommende nummer av Bibliotekforum.

aubrey c stort
 Aubrey Chaputula holder innledning under seminaret på Hamar.
 Foto: Anne Hustad

Skriv en kommentar
 
Kommentar:
Navn:
E-post:
Kommentar:

Skriv inn teksten til venstre i feltet til høyre for denne.
Dette er nødvendig for å unngå at automatiserte systemer skal kunne skrive kommentarer.
Captcha image


Obligatorisk felt