NBF Bibliotekforum

Du er her: Nyheter
tinnesand
02.11.2009
Under Norsk Bibliotekforenings årlige Kontaktmøte ga Svein Arne Tinnesand klar beskjed: - Mener vi det er feil prioritering å bruke hele 23 millioner av ”Bibliotekløftet” på Nasjonalbibliotekets digitalisering, så må vi si det!

Tekst og foto: Anders Ericson

Publisert 2.11.2009

Rundt femti av NBFs tillitsvalgte, samt observatører fra fagforeningene, kom sammen til dette tradisjonsrike, men uformelle todagers møtet som i år fant sted på Randsvangen på Jevnaker torsdag og fredag. Naturlig nok var en av de større programpostene situasjonen etter Bibliotekmeldinga, Stortingsvalget og statsbudsjettet for 2010.  

Svein Arne Tinnesands spesielle bakgrunn for å innlede om dette var hans nylig avslutta engasjement som rådgiver for SVs stortingsgruppe i Familie- og kulturkomiteen, og dermed nære forhold til både meldinga og budsjettproposisjonen. Han har ved flere anledninger, bl.a. i NBFs tidsskrift Bibliotekforum nr 9 2009 (lenke kommer), imøtegått en del av kritikken fra bibliotekfaglig hold når det gjelder Bibliotekmeldinga. I innledninga si på Randsvangen konsentrerte han seg om statsbudsjettet, et dokument som også har skapt uro i bibliotekkretser etter at det lenge lova ”bibliotekløftet” viste seg å inneholde bare en håndfull millioner til forsøk og kompetanseutvikling i folkebiblioteka, mens Nasjonalbiblioteket nok en gang får brorparten av økinga til bibliotekformål.  

- Her har politikerne vist at de faktisk er villige til å bruke penger på bibliotek, mente Tinnesand. - Men mener vi det er feil prioritering å bruke hele 23 millioner av ”Bibliotekløftet” på Nasjonalbibliotekets digitalisering, så må vi si det! Vi må si at det er feil måte å satse på bibliotek på å gi NB så mye penger over statsbudsjettet, der for øvrig mye av det ender opp hos opphavsrettsorganisasjonene. Bøkene de digitaliserer finnes jo alt i Nasjonalbiblioteket. Vi må fortelle at det også må skje noe i kommunene.

kontaktmøte 09
 Norsk Bibliotekforenings populære "Kontaktmøter" finner sted i oktober hvert år. Her deltakerne under 2009-versjonen, i solnedgangen på Randsvangen.

Skriv en kommentar
 
Kommentar:
Navn:
E-post:
Kommentar:

Skriv inn teksten til venstre i feltet til høyre for denne.
Dette er nødvendig for å unngå at automatiserte systemer skal kunne skrive kommentarer.
Captcha image


Obligatorisk felt