NBF Bibliotekforum

NBF


07.08.2013Norsk Bibliotekforening på politikerjakt i Arendalsissel m berge
«Arendalsuka» er blitt en årlig tverrpolitisk nasjonal begivenhet. Dit kommer også NBF, med sitt friske krav om en «bibliotekmilliard». Noe både landets kulturredaksjoner og enkelte sentrale politikere har vist stor interesse for. NBF-leder Sissel Merethe Berge ser fram til gode dialoger på gateplan og tror på den norske statens handlingsdyktighet.

Les mer herLes mer her

03.05.2013Sissel Merethe Berge – en voksenpedagog overtar NBFsissel berge
Det er en erfaren fagperson og bibliotekaktivist som konstitueres som leder når Ingeborg Rygh Hjorthen går i svangerskapspermisjon i august. Sissel Merethe Berge (54) fra Trondheim har flere år som NBF-leder på fylkesplan, og i Hovedstyret har hun vært vara siden 2010 og fullt medlem siden i fjor, og er dessuten med i styrets arbeidsutvalg. Med blant annet voksenpedagogikk i fagkretsen, ser hun fram til å fortsette forgjengerens aktive bearbeiding av politikere, media og bokbransjetopper.

Les mer herLes mer her

01.02.2012NBF-valget: Erfarent, men ungdommelig styre, med Frp-joker
Norsk Bibliotekforenings valgkomité leverte i dag sin innstilling, dominert av ikke gamle, men erfarne organisasjonsmennesker, flere med god fartstid fra ulike nivå i NBF. Landsmøtet 22. mars vil også kunne stemme inn en stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet. Bibliotekforum har intervjua valgkomiteens leder, Ruth Ørnholt.

Les mer herLes mer her

21.09.2011På sikker plasshege newth nouri 2011
Etter halvtanna år i Norsk Bibliotekforening, først som organisasjonssekretær, så som konstituert generalsekretær, er Hege Newth Nouri no tilsett fast i den sistnemnde stillinga. Ho var konstituert sidan nyttår, då den mangeårige generalsekretæren Tore Kristian Andersen gjekk i pensjon. Stillinga blei utlyst, og tre søkjarar var innkalla til intervju, men det var eit samrøystes Hovedstyre som den 20. juni tilsette Hege i stillinga.

Les mer herLes mer her

24.05.2011Tinnesand avviser Lid Larssens tabloidiseringtinnesand 2011
I talen sin under åpninga av den 12. Nordnorske bibliotekkonferansen i Alta i dag fikk Norsk Bibliotekforenings leder Svein Arne Tinnesand en rask anledning til offentlig replikk til dagens kronikk i Aftenposten av Vetle Lid Larssen. NBF-lederen ønsket debatt om bibliotekets framtid varmt velkommen, men avviste kontant Larssens motsetningspar – kaffe versus kunnskap.

Les mer herLes mer her

08.01.2010Asker ble Årets bibliotek: - Gledelig i Leseåret!huitfeldt asker
- Det er spesielt gledelig i et Leseår å kunne gi prisen til et bibliotek som har markert seg så sterkt på formidling, sa kulturminister Anniken Huitfeldt da hun overrakte prisen til Asker bibliotek i går. - Her er det stor risikovillighet og takhøyde for gærne ideer, mente en stolt ordfører Lene Conradi

Les mer herLes mer her

16.03.201115 330 259 gode grunner for å satse på biblioteket15 mill grunner
Da Svein Arne Tinnesand for et år siden ble leder av Norsk Bibliotekforening var han opptatt av at NBF måtte komme i mer direkte kontakt med bibliotekeierne. I dag lanserer NBF et håndfast forsøk på dette når det gjelder kommunepolitikerne og folkebiblioteka, med både en brosjyre med tankevekkende innhold og tilbud til politikere om sommerjobb i biblioteket

Les mer herLes mer her

01.03.2011Bibliotekforum får eget nettstedbibliotekforum 3 nr
Fra 1. mars i år har Bibliotekforum fått eget domene på Verdensveven: bibliotekforum.no. Samtidig flyttes den journalistiske nyhetsdekninga på Norsk Bibliotekforenings nettsted over til den nye adressa og blir Bibliotekforums nettutgave.

Les mer herLes mer her

13.12.2010Generalsekretæren takker for seg
av Tore Kr. Andersen

Les mer herLes mer her

13.12.2010Kontaktmøte med engasjerte deltakere
av Ingrid Stephensen

Les mer herLes mer her

05.10.2010NBF-lederen: - Ambisjonsløst bibliotekbudsjetthuitfeldt statsbudsjett 2010
Etter Bibliotekmeldinga skulle statsbudsjettet for 2011 vært arenaen der regjeringa virkelig slo seg løs på bibliotekområdet. Slik ble det ikke, konstaterer Norsk Bibliotekforenings leder Svein Arne Tinnesand. Mens kulturminister Huitfeldt på pressekonferansen fortsetter å snakke om ”biblioteksatsing”.

Les mer herLes mer her

14.03.2010Anne Hustad utfordrer kulturministeren på Hamarhustad huitfeldt
I et NTB-intervju søndag utfordrer NBF-lederen Anniken Huitfeldt når hun kommer til Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar onsdag for å holde innledningstalen under åpninga: - Vi må få vite og få en åpenhet rundt er hva slag styring og hva slags visjoner de som skal lede bibliotekutviklingen vil ha. Og i Aftenposten fortsetter professor Ragnar Audunsons diskusjon med Huitfeldt.

Les mer herLes mer her

11.03.2010Enda en bibliotekar til Malawi – Gi ei timelønn!
NBFs Internasjonale utvalg og deres Solidaritetsfond har allerede bidratt til at 11 afrikanere gjennom ca. 20 år har fått bibliotekutdanning, og nå er de i gang med den 12. En av disse bibliotekarene kommer til Bibliotekmøtet på Hamar i neste uke, bl.a. for å holde ei innledning.

Les mer herLes mer her

18.02.2010NBF avd. Buskerud gir tips til Kristin HalvorsenBirgithe Schumann-Olsen
Birgithe Schumann-Olsen, leder av Norsk Bibliotekforenings lokalavdeling i Buskerud, har merket seg at Kristin Halvorsen inviterer til debatt om hvordan vi kan forhindre frafall i videregående opplæring. Hennes tips til kunnskapsministeren er å se på hvordan skolebiblioteket kan brukes til å skape gode læringsmiljø.

Les mer herLes mer her

07.01.2010NBF-valg i mars: Ny toppledelse og foryngelsetinnesand
Valgkomiteen i Norsk Bibliotekforening har i dag levert sin innstilling. De foreslår ny toppledelse, men få utskiftinger. Foreslått leder, Svein Arne Tinnesand, har brei bakgrunn som bibliotekar, også fra lederstillinger, og avslutta nylig et engasjement som rådgiver for SVs kultur- og kommunepolitikere på Stortinget.

Les mer herLes mer her

18.12.2009leseår deichman
I Dagsavisen i går sa kulturminister Huitfeldt oppløftende ting om å styrke leseferdigheter blant voksne gjennom Leseåret. I dag forteller NBFs Anne Hustad om et Leseår, som de tok initiativ til sammen med LO, men som nå verken skal ha sekretariat eller ledelse. Hver aktør skal søke midler direkte fra KKD

Les mer herLes mer her

15.12.2009nbf åpen
Kulturkomiteen på Stortinget yppet seg en smule mot kulturministeren i forrige uke og krevde "en grundig prosess blant berørte parter” før oppgaver eventuelt flyttes fra ABM-utvikling til Nasjonalbiblioteket. NBF-leder Anne Hustad er glad for at lobbyarbeidet ga visse resultater, men er usikker på det endelige utfallet.

Les mer herLes mer her

02.11.2009tinnesand
Under Norsk Bibliotekforenings årlige Kontaktmøte ga Svein Arne Tinnesand klar beskjed: - Mener vi det er feil prioritering å bruke hele 23 millioner av ”Bibliotekløftet” på Nasjonalbibliotekets digitalisering, så må vi si det!

Les mer herLes mer her

14.10.2009Biblioteksvik eller en beskjeden oppstart?giske okt09 2
Det store spørsmålet i folkebibliotekkretser etter gårsdagens statsbudsjett er om de fattigslige tre millionene til bibliotekutvikling blir nivået framover eller om det bare er en beskjeden oppstart. Norsk Bibliotekforening håper intenst på det siste, mens kulturministeren sjøl i beste fall er uklar, i verste fall tilfreds med nivået

Les mer herLes mer her