NBF Bibliotekforum

Biblioteklokaler


06.12.2012Den STORE Deichmanfesten blir over nyttårliv sæteren 2011
Bibliotekforum får tak i biblioteksjef Liv Sæteren dagen etter bystyremøtet, der et overveldende flertall ga penger til videre planlegging av det ambisiøse nye hovedbiblioteket. Men Carl I. Hagen og Frps mindretall truer med omkamp om et år. Derfor tar de ansatte bare en liten fest nå, forteller hun. Den store blir på nyåret når det samme flertallet stemmer gjennom forprosjektet.

Les mer herLes mer her

11.10.2012- Wow-faktor med nye bibliotekbygg!fr56
Aftenposten har bibliotek på førstesida i dag. Det handler om at byer og tettsteder med nye biblioteklokaler opplever sterk øking i bruk og utlån. Deichman regner med en tredobling av utlånet når de er på plass i Bjørvika. Eidsberg i Østfold har den uoffisielle norgesrekorden på 58,8 prosent økning! Noen bedre?

Les mer herLes mer her

21.09.2012Budsjettlekkasje i bibliotekfavørkraugerud
Notodden og Bok- og blueshuset som er under oppføring der fikk nylig et overraskende ministerbesøk og tilsagn om 25 statlig millioner. Dermed har det også nasjonal status. Byen og biblioteksjefen gleder seg.

Les mer herLes mer her

15.03.2012Vennesla-saken kan utløse nasjonal arkitekturdebattmarit somby des10
Etter at Marit Andersen Somby skreiv en kritisk kommentar i Arkitektnytt.no om det nye biblioteket i Vennesla, ble hun i dag intervjua i bladets nettutgave. Her innrømmer samtidig byggets arkitekt at "konstruksjonen er relativt statisk" og at ”Somby trekker opp en viktig debatt”. Til Bibliotekforum sier Somby at prosjektet i Troms alt har planer om en konferanse med debatt mellom bibliotekarer og arkitekter, og at dagens polemikk aktualiserer en slik konferanse ytterligere.

Les mer herLes mer her

08.03.2012Er bejublet bibliotekarkitektur likevel et tilbakeskritt?vennesla bibliotek2 Olav Anders Øvrebø
- Er dette et bibliotekrom bygd for framtida? spør rådgiver Marit Andersen Somby ved Troms fylkesbibliotek i en nettkommentar til at Venneslas nye bibliotek blant annet er innstilt til Statens Byggeskikkpris i gruppa kulturbygg. På NRK tv denne uka ble kommunens nye kulturhus, der biblioteket utgjør en sentral del, presentert av arkitektene og kulturrådgiveren i kommunen.

Les mer herLes mer her

15.03.2011Notodden Bok‑ og blueshus – klart for en ny bibliotekmodellkraugerud
Nye norske bibliotekbygg er gjerne synonymt med Drammen, Tromsø og det planlagte Nye Deichman, men mange har også notert seg at det foregår noe ganske spesielt på vesle Notodden. Etter en opprivende innspurt i bystyret torsdag kveld blir nå planene om Notodden Bok- og blueshus virkelighet, og Bibliotekforum har fått seiersintervju med biblioteksjefen

Les mer herLes mer her

13.12.2010Det fysiske bibliotekets rolle i studiehverdagen
av Sissel Merethe Berge, NTNU/UBiT

Les mer herLes mer her

13.12.2010Pengemangel ingen hindring
av Bjørn Veen, leder av NBF Rogaland

Les mer herLes mer her

21.12.2010Nominerte for nytenkingringsaker moelv barneavdeling ingress
To av de nominerte til Årets bibliotek 2010 er Ringsaker bibliotek og Forsvarets høgskoles bibliotek. Hørt om dem før? For andre enn de faste brukerne forsvinner de nok i massen av sannsynligvis hederlige, men anonyme bibliotek. Men etter å ha tilbrakt noen timer ved hvert av dem, i samtale med ledelse og ansatte, er inntrykket befesta om at det lokale Bibliotek-Norge lever, trives og er i utvikling!

Les mer herLes mer her