NBF Bibliotekforum

Årets bibliotek


11.01.2013Lom folkebibliotek er Årets bibliotek 2012: - To pilarar – litteraturen og lånaraneÅrets bibl Lom 12 b
Vesle Lom folkebibliotek i Nord-Gudbrandsdal hadde i år to verkeleg gode utfordrarar i Realfagsbiblioteket ved Universitetet i Oslo og bok- og kulturbussen i Sør-Troms, i tillegg til dei fjorten andre som var føreslegne. Det var mykje på grunn av kreativiteten dei utviser at Lom blei Årets bibliotek.

Les mer herLes mer her

02.01.2013Bok- og kulturbussen i Sør-Troms nominert til Årets bibliotek: En horisontutvider av rang!bok og kulturbussen sørtroms
Geografi og bosettingsmønster burde gjort Norge til Bokbusslandet med stor B. Men parallelt med filialnedleggingenes seiersgang på 1990-tallet fant ulike regjeringer det for godt å fjerne det aller meste av statsstøtte til bokbusser. Dermed fikk man også fortalt dem som kunne ha fortsatt - eller begynt - at bokbuss var noe avleggs og verdiløst. Det er altså imot ganske mange odds at Troms fylkeskommune driver ei fremragende bok- og kulturbussrute blant fjorder og fjell sør i fylket. Men kanskje en ny type ”bussbevegelse” kan vokse fram fra den?

Les mer herLes mer her

20.12.2012Lom folkebibliotek nominert til Årets bibliotek: Litteraturformidling av tredje grad!lom rita merete 2
Biblioteket i Lom er nærmast naturstridig. Det skal ikkje vere muleg å få til så mykje kreativt i eit bibliotek med drygt to stillingar, i ei bygd med to tusen innbyggjarar, midt i fjellheimen. Så om Lom vinn prisen, går han først og fremst til dei entusiastiske og vise kvinnene som har drive fram dette biblioteket gjennom det siste tiåret.

Les mer herLes mer her

16.12.2012Realfagsbiblioteket nominert til Årets bibliotek: Bibliotekimperialismen er født!Heidi Rustad og Live Rasmussen Realfagsbiblioteket - Anders Ericson
Modernisering av gamle biblioteklokaler blir ofte en krampaktig øvelse. Det samme gjelder sammenslåing av bibliotek. Men Realfagsbiblioteket på Blindern har på få måneder gjort alle dystre spådommer til skamme. De bibliotekansatte der har gjort Vilhelm Bjerknes’ hus (VB), en teglsteinskoloss fra 60-åra, til en innbydende publikumsmagnet og midtpunkt for hele realfagmiljøet.

Les mer herLes mer her

16.01.2012Årets bibliotek 2011 - et gjennombrudd for nasjonale lisenserhelsebiblioteket aasen nylenna
- Det var ikke noe vanskelig valg, sa juryleder Marianne Aasen under overrekkelsen 6. januar av prisen Årets bibliotek 2011. Hun og flere trakk fram hvordan Helsebiblioteket.no kombinerer god bibliotekånd med avansert IT. Men en forutsetning for topp kvalitet helseinformasjon for alle handler om organisering; om prisvinnerens gjennombrudd i forhandlingene om nasjonale lisenser.

Les mer herLes mer her

04.01.2012Campus: Bibliotekkjelleren på Storslett!Nordreisa 2011
Bærekraftige lokalsamfunn er i dag helt avhengige av stadig mer høyere utdanning. I Nord-Troms bygger man her på egne krefter, i mindre grad på import av kompetanse. Og de bygger på egne institusjoner, blant annet på folkebiblioteket. For dette er de seks samarbeidende biblioteka nominert til Årets bibliotek av Norsk bibliotekforenings jury.

Les mer herLes mer her

30.12.2011Bokbamse freda etter Årets bibliotek-nomineringbokbamsen og boka
Den Årets-bibliotek-nominerte tjenesten Bokbamsen i Øvre Eiker må være landets mest intensive og fininnstilte barnebibliotektilbud, målt etter både kommunestørrelse og de fleste andre målestokker. Og samtidig et eksempel på hvordan politikere har godt ”eierskap” til en enkelt tjeneste. Bibliotekforum dro på bjørnesafari opp Drammenselva.

Les mer herLes mer her

21.12.2011Helse i hver byte! Helsebiblioteket.no nominert til Årets bibliotek.helsebibl%20logo
Helsebiblioteket.no er et ektefødt bibliotek av tjuehundretallet; et nettbibliotek, der de ansatte er den alt vesentlige ressursen, et bibliotek uten andre trykte bøker enn spredte oppslagsverk på de ansattes kontorer. I 2011 har for første gang Norsk Bibliotekforenings jury nominert et reint nettbibliotek til Årets bibliotek.

Les mer herLes mer her

08.01.2010Asker ble Årets bibliotek: - Gledelig i Leseåret!huitfeldt asker
- Det er spesielt gledelig i et Leseår å kunne gi prisen til et bibliotek som har markert seg så sterkt på formidling, sa kulturminister Anniken Huitfeldt da hun overrakte prisen til Asker bibliotek i går. - Her er det stor risikovillighet og takhøyde for gærne ideer, mente en stolt ordfører Lene Conradi

Les mer herLes mer her

17.01.2011- Norges biblioteklaboratorium!minken drammen b 2011
Superlativene hagla under overrekkelsen av prisen "Årets bibliotek 2010" til Buskerud fylkesbibliotek i Drammen fredag. Juryen og gratulantene la vekt på institusjonens dristighet, åpenhet og formidlingsvilje.

Les mer herLes mer her

14.01.2011Buskerud fylkesbibliotek tok prisen!Drammen bibliotek
Årets bibliotek 2010 ble Buskerud fylkesbibliotek, og utdeling av prisen skjer i dag kl 10 i vestibylen på Papirbredden ved inngangen til Drammensbiblioteket. Prisen overrekkes av Gunn Karin Gjul, leder av Stortingets familie- og kulturkomité og jurymedlem.

Les mer herLes mer her

21.12.2010Nominerte for nytenkingringsaker moelv barneavdeling ingress
To av de nominerte til Årets bibliotek 2010 er Ringsaker bibliotek og Forsvarets høgskoles bibliotek. Hørt om dem før? For andre enn de faste brukerne forsvinner de nok i massen av sannsynligvis hederlige, men anonyme bibliotek. Men etter å ha tilbrakt noen timer ved hvert av dem, i samtale med ledelse og ansatte, er inntrykket befesta om at det lokale Bibliotek-Norge lever, trives og er i utvikling!

Les mer herLes mer her

12.11.2010Kontroversielle Buskerud fylkesbibliotek nominert til Årets bibliotekBuskesrud fylkesbibliotek Røgler, Lohne Mohn Minken
Bare to uker etter at gonzojournalist Håkon Gundersen skreiv seg høy om ”Buskerudgeriljaen” over tre sider i Morgenbladet (de ”flyr rundt i fylket og kasserer bøker. De er yre og krye og legger stolt bilder av tomme reoler ut på nettet”), ble i går opphavet, Buskerud fylkesbibliotek, nominert til Årets bibliotek av Norsk Bibliotekforening, sammen med Ringsaker bibliotek og Forsvarets høgskoles bibliotek.

Les mer herLes mer her

06.10.2010Årets bibliotek - send gode forslag NÅ!kongsvinger
Som vanlig er det en viss treghet i forslagsstillingen til Norsk Bibliotekforenings pris Årets bibliotek. Men nå starter innspurten, og erfaringsmessig vil det "løsne" da. Utfra lista over tidligere vinnere vil man se at et norsk bibliotek i mesterklassen kan være mye forskjellig! Fristen er utvida til 12. oktober.

Les mer herLes mer her

07.01.2010Årets bibliotek: Asker bibliotek uten angst for e-bokaasker3
Norsk Bibliotekforenings pris "Årets bibliotek" vil i dag bli delt ut i Asker bibliotek av kulturminister Anniken Huitfeldt. Til Aftenposten sier biblioteksjef Live Gulsrud at hun ser på lydbøker og e-bøker "som alternativer og hjelpemidler – ikke noe som skal erstatte bøkene. Vi har plass til nye tilbud".

Les mer herLes mer her

03.11.2009nbflogo vifte
Det er faktisk kommet inn svært få forslag til NBFs kåring av Årets bibliotek 2009. Kanskje vi har vært lite flinke til å gjøre utlysingen kjent. Fristen for å sende oss forslag var 1. november, men vi føler oss sikre på at det må være langt flere kandidater til tittelen Årets bibliotek 2009 enn det vi har fått til nå

Les mer herLes mer her