NBF Bibliotekforum

Leseåret


13.12.2010Les for livet
av Svein Arne Tinnesand

Les mer herLes mer her

10.11.2010Høytlesing på bakken - så høyt opp i luftaGuro Sibeko leser opp på Gardermoen
Det har vært en ekstra travel dag på Gardermoen. Det nasjonale Leseåret 2010 ble markert med stands, forfattere, bibliotekfolk, samt en kulturminister - og både lånebøker og gratisbøker i avgangshallen på Gardermoen i hele dag.

Les mer herLes mer her

08.11.2010Huitfeldt til Gardermoen - uten flybillett!huitfeldt statsbudsjett 2010
Ifølge pålitelige kilder ankommer kulturministeren Oslo Lufthavn kl 8.10 onsdag, men denne gangen med en forfatteropplesning som eneste destinasjon. For der og da pågår Norges første litteraturfestival på en flyplass! Arrangementet er knyttet til Leseåret 2010 og Leseløftet 2011-2014, som er kommet i stand etter oppfordring fra Norsk Bibliotekforening og LO.

Les mer herLes mer her

21.01.2010Leseåret 2010: Offisiell åpning med det første, med begge statsrådeneleser deichman
- Denne kampanjen blir mer enn milde bokgaver til folket. NBF-leder Anne Hustad føler seg nå tryggere på at NBFs og LOs opprinnelige målsetning med Leseåret vil få gjennomslag. ABM-utvikling håper på, men kan ennå ikke garantere en støtteordning til lokale tiltak i biblioteka.

Les mer herLes mer her

06.01.2010Leseårets realiteter: Nok et transportarbeiderbibliotek, men hvor permanent?koppang
Under gårsdagens åpning av landets tredje ”veikrobibliotek” på Tiur’n veikro på Koppang ble det klart at fagbevegelsen er på kant med ”sin egen” kulturminister. Trass i åpenbare behov nekter Transportarbeiderforbundet å være med på flere bibliotek før staten yter permanente driftsmidler.

Les mer herLes mer her

18.12.2009leseår deichman
I Dagsavisen i går sa kulturminister Huitfeldt oppløftende ting om å styrke leseferdigheter blant voksne gjennom Leseåret. I dag forteller NBFs Anne Hustad om et Leseår, som de tok initiativ til sammen med LO, men som nå verken skal ha sekretariat eller ledelse. Hver aktør skal søke midler direkte fra KKD

Les mer herLes mer her

25.10.2009ordtak logo
Dette er ett av spørsmåla man vil kunne diskutere under festivalen ORDTAK 09 i Litteraturhuset i Oslo denne uka. Den som skal forsøke å svare på dette er Svein Arne Tinnesand, sammen med Leikny Haga Indergaard, ABM-utvikling, og lederen av National Year of Reading 2008 i Storbritannia, Honor Wilson-Fletcher

Les mer herLes mer her