NBF Bibliotekforum

Skolebibliotek


29.11.2012- Skolebibliotekprogrammets kompetanse må beholdesharberg
Norsk Bibliotekforenings kampanje for skolebibliotek har fått stor oppmerksomhet i riksmediene. Rektorstanden, som er lokalt ansvarlig for den store andelen virkelig dårlige skolebibliotek, har fått noe å tenke på, og i gårsdagens Kulturnytt på P2 ble også statens rolle tatt opp, bl.a. framtida til programmet for skolebibliotekutvikling ved Universitetet i Agder. For dette vil departementet først legge ned, før det evalueres og eventuelle nye tiltak kan vurderes. Dette reagerer både NBF og Høyre i Stortingets utdanningskomité sterkt på.

Les mer herLes mer her

08.12.2010PISA-framgang ingen grunn til skolebibliotekpauseskolebibliotek bjørnholt
Også Norsk Bibliotekforening har fulgt nøye med på de internasjonale målingene av blant annet leseferdighetene blant ungdom. Gårsdagens PISA-offentliggjøring gir en viss framgang, men NBF mener i en pressemelding at dette bare bør anspore til ytterligere innsats. Det er nødvendig, sier man, "å utvikle gode bibliotektilbud til alle barn for å oppnå en helhetlig lesepolitikk".

Les mer herLes mer her

25.11.2010- Beundringsverdig spontane eleverbudstikka skolebibliotekarer
Hege Newth Nouri, organisasjonssekretær i Norsk Bibliotekforening, er full av beundring over ungdomsskoleelevenes aksjon for å bevare skolebibliotekarstillingene i Bærum, som resulterte i et breitt flertall i kommunestyret til støtte for biblioteka. Og elevene på sin side takker hjertelig for samarbeidet med fagmiljøet.

Les mer herLes mer her

04.11.2010Brei offensiv mot bærumspolitikernefacebook bærum
Etter at rådmannen i Bærum gikk inn for å fjerne bibliotekarstillingene ved ungdomsskolene, er både elever, lærere og bibliotekarer, med bl.a. Norsk Bibliotekforening i spissen, i full aktivitet. På Facebook nærmer elevaksjonen seg tusen medlemmer, og 16. november planlegger de en stor demonstrasjon ved rådhuset.

Les mer herLes mer her

22.10.2010Pinlig skolebibliotek-kutt i Bærumskolebibliotek bærum
Rådmannen i Bærum kommune i Akershus forslår i sitt budsjett for 2011 å si opp alle skolebibliotekarene for å spare 3,4 millioner kroner. Og dette samtidig som en landsomfattende skolebibliotekaksjon i høst har brukt Bærum som et eksempel til etterfølgelse. Men en elevaksjon er alt i gang.

Les mer herLes mer her

27.08.2010Skolestart – nye muligheter?Very Important Parents l
- En gruppe som er spent ved skolestart, skriver Anne Hustad i Nationen 27. august, men som "ikke får så mye oppmerksomhet, er de ansatte i små og store skolebibliotek rundt omkring i hele landet. Disse kan spille en helt spesiell rolle i mange elevers liv".
Den tidligere lederen av Norsk Bibliotekforening er fast skribent på Nationens kultursider hver fjerde uke.

Les mer herLes mer her

05.07.2010Godt skolebibliotek = godt læringsmiljø = problemløsende for skolen!tinnesand
I en kronikk i mandagens Klassekampen tar NBF-leder Svein Arne Tinnesand for seg viktigheten av gode skolebibliotek for å løse flere av dagens utfordringer i skolen. Han har konkrete eksempler på prosjekt og tiltak som har gitt resultater.

Les mer herLes mer her

11.06.2010Foreldre stiller krav om skolebibliotekFortellerbesøk i Borgtun skolebibliotek - Foto: Aud Tåga
- I august begynner tusenvis av barn på skolen. Som foreldre er vi opptatt av at barna våre går på skoler som fremmer læring, samarbeid og kreativitet. Myndighetene bruker begrepet "kvalitet i skolen" - det innbefatter et godt skolebibliotek på alle skoler. Det er derfor viktig at foreldre på vegne av sine barn stiller krav til virksomheten på den enkelte skole, sier NBFs leder Svein Arne Tinnesand.

Les mer herLes mer her